Raseskille i kjøttdisken

Kjøtt er ikke bare kjøtt, nå skal du kunne velge den kvalitet du selv vil ha.

Vist 224 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Fikk ikke opp lyden på denne, men flotte kyr.
Nå kan det jo lages kjøtt av stamseller fra storfe, altså slipper man å drive med levende dyr i fremtiden. Dette kan redusere matmangelen i verden i fremtiden.

Flotte greier

Det beste kjøttet er det som kommer fra Sydamerika og deler av Afrika. Derfor vil den norske bonden ha kjempehøy toll på kjøttproduktene derfra, de kan jo ikke konkurrere på kvalitet så da får det heller være at å gi landene mulighet til å eksportere og selge produktene sine er den beste form for U-hjelp.

Hvilke land tenker du på, mange Afrikanske land har tollfrie kvoter som de ikke kan benytte fordi kjøttet inneholder salmonella. Kjøtt fra Norske kjøttferaser kan godt godt konkurrere med utenlandske, faktisk er det de samme rasene. Angus, limousin, charolais, herford er alle importerte raser, hvorfor er kjøttet bedre bare for at det ikke kommer fra Norge?

Synes vi har fine Norske storfe.

Som du ser skriver jeg deler av Afrika, det gjelder de deler som gjerne vil eksportere sitt kjøtt til Norge, kjøtt uten salmonella, noen gjør det men tollen er skyhøy. Kjøttet er rett og slett bedre og mørere, hvorfor det er slik må du spørre dere selv om. Jeg er bare av dem som heller kjøper en mør smakfull biff av okse fra for eksempel Sydamerika enn seigt norskt kukjøtt som ligger i disken og skal forestille oksekjøtt.. Selv om det er svindyrt på grunn av tollen så tar jeg det igjen på å spise kjøtt sjeldnere.

Uff da.
Sammenligner du det du kaller “seigt kukjøtt” med “okse” fra sydamerika?
Det viser mangel på sammenlignbarhet. Beste, og saftigste kjøttet uansett er etter min mening fra kvige, men det er typisk at man bare snakker om okse eller ku.
Også norsk kukjøtt har meget høy kvalitet fordi gjennomsnittsalderen på norsk ku bare er 3-4 år.
Det norske kjøttet er, hvis det blir mørnet i samme grad som importvaren, minst like velsmakende. Vi har ofte omsetning av kjøtt som ikke er tilstrekkelig mørnet og da blir også sammenligningsgrunnlaget feil.
Å bedrive import over slike avstander er noe som koster mye energi bare til befraktning og kjøling, men forbrukere som for enhver pris mener alt utenlands er synonymt med bedre kvalitet bryr seg lite om slikt.

Nye bilder