Forslag om sommerbeite for hester

Hva synes dere om forslaget om påbudt sommerbeite for hest.

Mange hester står alene og spiser bare noen timer i døgnet, normalt vil en hest gå i flokk og beite nesten hele døgnet. Lite grovfôr kan lett føre til kolikk og hesten får lite å gjøre, den kjeder seg og kan begynne å utvikle uønsket adferd.
Vist 367 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Noen som har et bilde av hest(er) på beite å låne meg?

Flott Hanne, tusen takk!

Hadde ikke noen på pc’n nå annet enn dette, det er mine hester. De går ute fra medio mai til ut september, hele døgnet, og kan søke ly for både sola og styggværet under to store stabbur, drikkekar med friskt vann er koblet til fra fjøset.
Men, som det sies i en kommentar i artikkelen, kraftig gress kan være et problem, jeg har aldri hatt forfangenhet på hestene, og vi forsøker å la hestene beite etter at kyrne har tatt det de kan ta, hester er fine beitepussere og gjør seg nytte av mye som kyrne ikke tar. Ponnien er det vanskelig å holde vekta på, den blir så fort tjukk uansett hvor lite den har tilgang til. På bildet ser man jo at det ser helt nedbeitet ut, men de har store områder, og det ser ut til at det er ideelt at de må bevege seg litt etter maten :)
Resten av året har hestene hver sin boks, men de når hverandre fysisk. Og de har et stort lufteområde med fri tilgang til ensilasje hele dagen, så lenge det ikke er snøstorm, og det er det jo ikke så veldig mange dager i løpet av vinteren.

Jeg undrer litt på i hvor stort omfang hester ikke får gå på beite noen uker om sommeren? Jeg kan ikke komme på noen som jeg vet om. Men det er vel mer utbredt nære byen at det er mangel på beiter kanskje? Og at det blir tungvindt å trene hestene “langt unna”? Det er dessverre hester rundt omkring som “ikke kan ries på tur”. Eller, sagt på en annen måte, folk prioriterer ikke å venne hestene på noe som helst utenfor baner. Det er ikke etter min smak, for å si det sånn.

Fint bilde av hest på beite Mona. Beitekvaliteten kan variere mye og skal hestene brukes bør de vel få tilleggsfôr, lit kraftfôr før de slippes på beite igjen.

Bakgrunnen for forslaget er at hester skal få “være hester” og gjøre det som er naturlig for den, beite og gå i flokk med andre hester.

Flotte bilder! det beiter hester på beitene våre.. ikke våre, men bøndene som dyrker jorden her:-) Jeg synes det er flott og vi har en avtale om at de skilter i periodene når hestene går i området turstien går gjennom, så får vi ta en annen vei den perioden:-) Fulgte det forresten en prins med den hvite hesten?

I følge kona til bror min så rir ikke prinser på hvite hester og de er ikke så fine i virkeligheten som i eventyrene!:-)

Alle jeg vet om som har ridehester sørger for å slippe de på sommerbeite, og i by og bynære områder vil det ofte bety forholdsvis lang transport. Og eierne reiser hver dag under hele beitesesongen fra Bergen til f.eks. Lindås/Meland for å se etter hestene og mosjonere dem.
Hvis ikke alle hesteeiere innser nødvendigheten av sommerbeite burde det være på sin plass med et påbud. Jeg har bare erfaring med ridehester, og lurer på om travhester får sin tilsvarende og nødvendige “sommerleir”?

Nei ingen prins gitt! Den hvite er kjøpt til datteren min, håndplukket kan man si ;) Baikita heter den hesten. Alle tre er hopper. men det er bare tilfeldigheter.

Jeg er absolutt enig i at alle hester bør få gå på beite i løpet av sommeren. Og støtter forslaget, selvfølgelig.
Jeg mener forøvrig at alle hester burde få ut på tur innimellom også jeg, oppfatter det som egostisk at man skal mosjonere hesten på bane/ridehus til enhver tid. Det er ensformig både for kropp og sjel.

Hester på beite – det finnes nesten ikke noe vakrere!

Nye bilder