Melkerampen

Bilde fra Wikipedia

Forsøker her å starte en tråd som dere kan poste hva som helst. Kaller den melkerampen fordi det var et møtested i gamle dager, faktisk ikke så veldig gamle dager heller. Husker vi kunne møte naboen da vi trillet melka opp til rampen, det ble gjerne en lite prat før vi gikk hjem igjen. Ved melkerampen ventet vi på bussen da vi skulle på skolen eller til byen, vi stod der og ventet på posten. Vi stod der, ofte med andre naboer og derfor var melkerampen et møtested der det ble pratet om løst og fast.

Dere kan selvsagt velge om dere vil laget et eget innlegg eller poste i denne tråden, her i tråden er intet emne for lite eller for stort, det er bare å la skravla gå.

Vist 6657 ganger. Følges av 19 personer.

Kommentarer

Viser kun siste 30 kommentarer — vis alle 1000 kommentarer

Låve og traktor ved Umbukta:

En gammel kjempe som er døden nær, men det er tydelig at den har sørget for å spre mange frø.

Lite håp for den grana, men mange kongler har den ja.

I dag var jeg og fôret bene mine med sukkervann som de skal ha å leve på i vinter. Fikk kuben så seint at det ble nesten ikke noe honning, men jeg tror de er sterke noe til å tåle overvintringen.

Vi får håpe det, Å ha bier må være en fin bigeskjeft

Lite bier å se her i tyrkia.

Dette bildet hører vel hjemme ved melkerampen:

Dekorert silo:
Falmet nå, men har sikkert vært fin en gang.

Takk, fine bilder. Flott silokunst ;)

Noen er sinte på skolene fordi det er forbudt med nisseluer i skolene!?? Mulig de som er sinte har nisseluene trekt ned foran øynene?

Er det forbudt med nisseluer? Har gått meg hus forbi…….har fått med meg at kors er “utestengt”….ja, ja….mye rart en ikke forstår.
Som skjæra her som kanskje aldri har sett snø før….om den er en årsunge.:)

Nei det er ikke forbudt, men på Facebook blir en sak som skjedde for to år siden dratt frem hvert år på denne tiden og mange påstår at det er forbudt med nisseluer i skolen.

Nydelig vinterbilde Anne, hiver av og til gammelt brød til skjura. Men jeg mater småfuglene en annen plass så ikke småfuglene blir stresset for mye.

Ok, det har jeg ikke sett på FB. Pleier også å kaste ut vaffelkake eller rester av mat til skjæra, og da kommer kråkene….de er aldri langt unna, men de trenger jo mat de også.
Smart å mate småfuglene slik at de ikke blir stresset av større fugler.

Nå som våren gjør sitt inntog og sola skinner, da begynner vel det å bli fine dager ved melkerampen.:)
Fant denne krusa på en bruktbutikk og tenkte den kunne passe her:

Haha, stilig ku-krus! Det sikret du deg, vel? Jeg fikk laget 2 krus med bilde av nyvofsen på like etter at vi kjøpte ham for ca. 2 år siden. 1. mai var de forrige eierne av hunden på besøk, og de fikk hvert sitt krus, tror de ble veldig glade for det!

Vi har jo så utrolig mange krus og kopper fra før – og så har vi jo hunden “live”! Har ikke bilde av selve kruset, men her er motivet:

Fine hunden!:) Ble sikkert et flott krus. Nei skulle jeg ha kjøpt alle krusene jeg knipser på bruktbutikken, måtte jeg ha hatt et lager…..he he…

Morsomt ku-krus Anne og hunden er fin live Mostly. Blir aldri lei dyrebilder.

“Dyrebilder” skal bli, Olsen!

Den var morsom, en sau på taket. Har du laget den selv?

Nei, kjøpt den av en elevbedrift på Jønsberg landbruksskole.
Den fungerer som vindfløy, eller værvær ;-) og lever for det meste et rolig liv, heldigvis.

(den kan jo ikke kalles værhane heller??)

Værsau blir også feil, men den var fin kunne gjerne hatt en slik på taket.

Er visst en smie på Oppdal som lager slike, jeg kjøpte i hvert fall min “værschäferhund” der i sin tid. Jeg vet at jeg har et bilde av den, men finner det ikke igjen – kanskje dukker det plutselig opp? ;-)

Her er i det minste hjemmesiden til Frank Smed på Oppdal som lager disse morsomme værhanene! Under “produkter” finner vi bl.a. både Arnes “værsau” og min “værschäfer”. Kanskje en “værku” eller en “værhest” hadde vært noe for deg, Einar? Fine er de, i hvert fall! ;-)

Kanskjen jeg skal gi sønnnen ei værku i gave, han skal overta gården i år.

Jeg har ei værhumle eller værbie, er slett ikke sikker….fikk den av ei som hadde ei slik i ei blomsterkrukke utendørs, hun hadde fler og jeg fikk ei. Den går faktisk rundt.:))

Fint insekt, men jeg er ikke sikker på hva det er, ei gul marihøne?

Er kanskje ei fantasibie? :)

Og så dukket “værschäferen” min plutselig opp:

Stilig er den hjemmelaget?

Nei, den er laget hos Frank Smed på Oppdal – som jeg linket til lenger oppe på siden her!

Nye bilder